علی بیگدلی در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اقدام پارلمان اروپا در تحریم سپاه ابراز عقیده کرد: این که سازمان مجاهدین و ایرانیان خارج از کشور، نهادهای اروپایی، پارلمان و شورای روابط خارجی اروپا را تحت فشار قرار دادند، درست است اما باید در نظر داشت ۲۷ کشور اروپایی دلایل دیگری هم دارند که منافع خود را قربانی تمایلات سازمان مجاهدین نمی کنند.
وی افزود: صحبت های اخیر بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خود گویای این است که حتی یکی از اعضا اگر مخالفت داشته باشند، موضوع منتفی است در واقع او این مساله را موکول به مهار کرد، همان طور که می دانیم بورل یک فرد پخته، کار کشته و دیپلمات قدیمی و با تجربه اروپاست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بنابراین فعلا تحریم سپاه به تعویق افتاده به شرطی که ایران در زمینه مذاکرات برجام هم اقدام مناسبی انجام دهد، البته اروپا چندین شخص را تحریم کرد که خیلی قابل توجه نیست.
این کارشناس مسائل اروپا خاطرنشان کرد: مصوبه پارلمان اروپا اجرایی نیست و در صورتی که یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا مخالفت کنند، موضوع در دستور قطعیت پیدا نمی کند.
بیگدلی تاکید کرد: فکر نمی کنم اروپا این کار را انجام داده و تن دهد به تحریم سپاه در لیست گروه های تروریستی، آن‌ ها هم می دانند سپاه نه تنها یک نهاد نظامی است بلکه فعالیت اقتصادی زیادی را انجام می دهد و با بسیاری از این کشورها کار اقتصادی می کند. ضمن این که اروپایی ها نمی خواهند با تحریم کل سپاه باب مذاکرات را ببندند و  بعید است شورای اروپا دست به چنین اقدامی بزند

وی تاکید کرد: باید منطبق با ضوابط دیپلماتیک عمل کرد و از طریق دیپلماسی با طرف مقابل وارد گفت‌وگو و مذاکره شد و نشان داد بهترین کار کانال دیپلماتیک است.
 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا دیدگاه خود را از طریق فرم زیر اسال نمایید

نظرسنجی

مارا دنبال کنید